Đakovo želi biti mjesto služenja svete mise, a ne samo odredište za Papin privatni posjet

GRAD Đakovo potpuno je spreman za dolazak Ivana Pavla II. i velika nam je čast što je Sveta Stolica za njegov posjet uvrstila i Đakovo, rekao je danas gradonačelnik Zoran Vinković na tiskovnoj konferenciji, ocijenivši da Đakovo ima bolju lokaciju za svetu misu od spominjane športske zračne luke Čepin pokraj Osijeka.


U povodu trećega Papina posjeta Hrvatskoj, kad bi Sveti Otac u Osijeku trebao služiti svečano euharistijsko slavlje, za koje se kao lokacija spominje športska zračna luka Čepin, a Đakovo u kontekstu Papina privatnog posjeta, gradonačlenik Vinković je danas sazvao konferenciju za novinare.

´Đakovo - kao biskupijsko i duhovno središte, centar i pravo srce Slavonije koje svojim zemljopisnim položajem i prometnim vezama na dohvat ruke brojnim vjernicima ne samo Đakovačko-srijemske nego i okolnih biskupija - mora biti mjestom gdje će Papa u ovom dijelu države služiti svečano euharistijsko slavlje. Pri tome mislimo na prostor đakovačke industrijske zone na izlazu iz grada prema Slavonskom Brodu. Lokacija pokraj Osijeka može primiti oko 150 tisuća, a đakovačka industrijska zona 500 tisuća do čak milijun ljudi koji se žele susresti s Papom, tvrdi Vinković. Kako je rekao, ta je zona već opremljena potrebnom komunalnom infrastrukturom, pokraj nje je novoizgrađena zaobilaznica koja omogućuje lakši prilaz, uz mnoge druge prednosti. Đakovo u ovom dijelu Hrvatske ima najbolju moguću lokaciju za Papin susret s brojnim vjernicima´, ocijenio je Vinković. Dodao je da grad industrijsku zonu za Papin susret s vjernicima može osposobiti u vrlo kratku roku.

Današnja stajališta o Đakovu i lokaciji industrijske zone gradsko će vodstvo predočiti i vatikanskom izaslanstvu koje će sutra u povodu trećeg dolaska Svetog Oca u Hrvatsku sutra posjetiti Osijek i Đakovo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara