Đapić: HSP se protivi mogućem smanjivanju broja županija

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava Anto Đapić rekao je danas u Splitu da se njegova stranka oštro protivi eventualnom smanjenju broja županija jer smatra da bi to vodilo u regionalizaciju Hrvatske.

HDZ, odnosno Vlada, očito razmišlja o tome i pušta probne balone, suprotno svojim stavovima od prije nekoliko godina, i suprotno hrvatskom povijesnom nasljeđu, kazao je Đapić na konferenciju koju je danas održao u Splitu.

Đapić je najavio da HSP sutra na splitskoj rivi organizira obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, koji je, rekao je, jedan od najblistavijih datuma hrvatske povijesti.

Ocijenio je da se posljednjih godina oslobodilačka operacija Oluja i ljudi koji su je predvodili nastoje relativizirati i istaknuo da HSP to ne prihvaća.

"Činjenica je da su svi ratni generali HV-a ili pod optužnicom Haga, ili u egzilu", rekao je Đapić i istaknuo da vlast mora učiniti sve kako bi srušila političke kvalifikacije Haga, jer, istaknuo je, "braneći Domovinski rat i Gotovinu hrvatski narod brani sebe".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na novinarske upite o pravomoćnoj presudi generalu Tihomiru Blaškiću, rekao je da je i optužnica protiv njega bila "čisto politička", a kazna od 9 godina zatvora neprimjerena.

Rekao je da je HSP zadovoljna zbog puštanja haaških optuženika iz BiH i Hrvatske da se brane sa slobode, no smatra da bi to mogao biti i "veoma opasan mamac" za optuženog Antu Gotovinu koji je u bijegu. "Hagu, budući da su Tuđman, Šušak i Bobetko umrli, nedostaje kapitalac s prostora Hrvatske, a to je upravo Gotovina", smatra Đapić.

Odgovarajući na pitanja, rekao je kako postoji veliki interes i u HDZ-u za masovni prelazak u HSP, ali i u drugim strankama, a pritom je naveo HSS i SDP. "U tijeku su razgovori s nekim ograncima HDZ-a i o tome ćemo sazvati posebnu press konferenciju, no mi u HSP-u ne želimo postati pokret i moramo voditi računa o tome", rekao je.

(Hina) xme yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara