Đapić: HSP spreman sudjelovati u vlasti, ali ne po svaku cijenu

Predsjednik HSPa Anto Đapić čestitao je večeras HDZu izbornu pobjedu, istaknuvši da je njegova stranka spremna sudjelovati u vlasti, ali ne po svaku cijenu.

Đapić je na konferenciji za novinare u stranačkom izbornom stožeru kazao kako je izborni rezultat HSP-a, koji bi u idućem saborskom sazivu trebao imati osam zastupnika, potvrđuje da Vladu koju bi tvorile stranke dosadašnje oporbe nije moguće sastaviti bez HSP-a.

Izrazio je nadu da će HSP, s HDZ-om, Hrvatsku voditi u Europu, istaknuvši da je njegova stranka "teško stekla takav kredit pa ga neće olako prodati".

Na pitanje na kojim programskim točkama očekuje moguća neslaganja s HDZ-om, Đapić je kazao kako HSP neće pristati na tzv. liesing privatizaciju, a bitne točke bit će, kako je rekao, i suradnja s Haagom te slanje hrvatskih vojnika u mirovnu misiju u Iraku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSP-ov izborni rezultat je, drži Đapić, "dobra odskočna daska za lokalne izbore". Dodao je kako uskoro očekuje izbore za Zagrebačku skupštinu, te županijske izbore u Osječko-baranjskoj županiji, na kojima bi HSP trebao potvrditi dobar rezultat današnjih parlamentarnih izbora.

Čelnike "manjih konzervativnih stranaka" pozvao je da "izvuku pouku i više ne izlaze na izbore, jer samo raspršuju glasove i smetaju HSP-u da se profilira".

(Hina) ibob dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara