Đapić: Najveći uspjeh HSP-a u povijesti

Ako su točni prvi prijevremeni rezultati DIPa, koji govore da će HSP u idućem saborskom sazivu imati osam zastupnika, riječ je o najvećem uspjehu stranke u njezinoj povijesti, izjavio je večeras predsjednik HSPa Anto Đapić.

Đapić je u Izbornom stožeru HSP-a naglasio da je riječ o dvostruko većem broju zastupnika nego u proteklom mandatu. "To je 100 posto više nego na prošlim izborima, uz reformu stranke, jačanje HSP-a na svim poljima i uz nove stranačke programe", kazao je Đapić, ocijenivši da je HSP s takvim uspjehom vrlo poželjan koalicijski partner.

"HDZ i bez nas može sastaviti Vladu, s HSS-om, no to je već druga politička priča", rekao je Đapić, dodavši kako HSP ne bi imao ništa protiv takve HDZ-ove odluke.

Stotinjak pravaša u HSP-ovu stožeru u hotelu "Panorami" prve prijevremene neslužbene izborne rezultate dočekalo je u gotovo euforičnu raspoloženju. Zadovoljan je bio i Tonči Tadić, iako se, nakon prvih GONG-ovih rezultata, činilo kako neće ući u Sabor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego je objavljeno da HSP prelazi prag i u njegovoj, 9. izbornoj jedinici, Tadić je kazao kako ništa nije gotovo, jer je, kaže, "noć duga, a DHondt ćudljiv".

DHondt, belgijski matematičar po kojem se zove metoda (DHondtova metoda) izračuna osvojenih mandata u razmjernom izbornom sustavu.

(Hina) ibob vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara