Đapić: Odlučujuću uloga HSP-a u novoj lokalnoj vlasti

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić ocijenio je večeras u Karlovcu da će će ta stranka nakon lokalnih izbora imati odlučujuću ulogu u formiranju vlasti u 13 županija.

HSP će nakon 15. svibnja imati odlučujuću ulogu u formiranju vlasti u pet slavonskih županija, četiri dalmatinske, Karlovačkoj županiji, Ličko-senjskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj j i Sisačko-moslavačkoj, "a vjerojatnost da ne sudjelujemo u vlasti moguć je samo zbog mogućih velikih koalicija", rekao je Đapić na stranačkom skupu u Domu Oružanih snaga "Zrinski".

Predsjednik HSP-a očekuje da će se u Slavoniji voditi "glavna bitka" između HDZ-a i HSP-a. "Jak je i Kramarić (LS) i SDSS, koji je na državnoj razini koalicijski partner HDZ-u, pa zbog toga ne mogu isključiti i mogućnost koaliranja s HDZ-om", rekao je Đapić, naglasivši da će se kandidirati za gradonačelnika Osijeka.

Pred nekoliko stotina članova HSP-a rekao je da smatra najvećim trenutkom svoje političke karijere nastup pred diplomatskim korom na zajedničkom ručku u ponedjeljak, jer je "iskreno, uspravno i dostojanstveno prezentirao stavove stranke". To je, ocijenio je, naišlo na dobar odjek i suradnja će se nastaviti.

Nakon skupa Đapić je u izjavi za Hinu rekao je da su glavni naglasci sa sastanka s veleposlanicima akreditiranima u Hrvatskoj bili HSP-ovi stavovi i smjerovi vanjske politike, ako ta stranka "dođe u poziciju odlučivanja".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Europska unija da, ali kvaliteta pregovora mora uvijek biti ispred brzine pregovora. Hrvatska nikada više ne treba graditi unilateralnu politiku, nego zbog nacionalnih interesa moramo graditi dobre odnose i s Vijećem sigurnosti UN-a, SAD-om, Kinom, uz dobre odnose i s Izraelom i sa zemljama islamskog civilizacijskog kruga", kazao je Đapić

Naglasio je, uz ostalo, da HSP "nema kompleks nacionalnih manjina, da poštuje Ustavni zakon o pravu nacionalnih manjina, ali da pravi distinkciju između nacionalnih manjina i SDSS-a jer je, kako je rekao, u članstvu te stranke "dio onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku".

Ocijenivši razgovor s veleposlanicima vrlo uspješnim, rekao je da je razlog tome što je HSP stvorio dobar rejting u Hrvatskoj. I sada "osnaženi s potporom hrvatskih birača možemo krenuti u diplomatsku ofenzivu", istaknuo je Đapić.

(Hina) xvhor ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara