Đapić ponudio ostavku, HSP-ovci odbili preuzimajući suodgovornost za izborni neuspjeh

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić ponudio je danas Predsjedništvu HSP-a ostavku preuzimajući osobnu odgovornost za izborni neuspjeh.

No, svi su članovi vodstva stranke preuzeli suodgovornost uz zaključak da će predsjednik i Predsjedništvo u ostavci nastaviti voditi stranku do Sabora HSP-a u veljači 2008.

Proširena je sjednica Predsjedništva HSP-a, kako stoji u priopćenju stranke, održana bez opravdano odsutne potpredsjednice Ruže Tomašić te je odlučeno da će se Sabor HSP-a održati 24. veljače iduće godine.

Stranačko se vodstvo na temelju Statuta bira na Saboru i do njegova će se održavanja provesti unutarstranački izbori u podružnicama i županijskim vijećima, podsjećaju iz stranke. Tada će biti usvojen prijedlog Statuta HSP-a te izvršiti sve druge pripreme za uspješno održavanje izbornoga sabora.

Osim subjektivne odgovornosti, na sjednici je analizirano i niz objektivnih čimbenika koji su doveli do nezadovoljavajućega izbornog rezultata stranke, stoji u priopćenju.

Dodaje se da je sjednica Predsjedništva nastavljena raspravom o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj i određivanju HSP-a prema formiranju nove vlade.

R.I.
Foto:H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara