Đapić spreman ponoviti svoja stajališta o "slučaju Osijek"

Đapić spreman ponoviti svoja stajališta o "slučaju Osijek"

OSJEČKI gradonačelnik Anto Đapić izjavio je danas u povodu zahtjeva Državnog odvjetništva da policija oduzme snimke od TV Slavonije i Baranje na kojima navodno imenuje svjedoke u postupcima protiv ratnih zločina da je on "spreman ponoviti sva izrečena stajališta vezana za političko i medijsko stvaranje slučaja Osijek, a neka državna tijela rade svoj posao".

"Ako dođe do skidanja saborskog imuniteta, u Hrvatskom saboru morat će se provesti rasprava o svim događajima i otvoreno progovoriti što se sve krije iza političke i medijske hajke o događajima u Osijeku 1991. i 1992. godine", rekao je.

Dodao je da ne se nije ogriješio o zakon, nego mu je, naprotiv, "cilj bio pomoći hrvatskome pravosuđu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na internetskoj stranici Državnog odvjetništva jučer je objavljeno da je Televizija Slavonije i Baranje odbila policiji dati snimku emisije od 25. studenoga s konferencije za novinare.

Osječko-baranjska PU izvijestila je da je od "Državnog odvjetništva dobila zahtjev da pribavi tu snimku informativne emisije TV Slavonije i Baranje, te je nakon negativnog odgovora tu informaciju proslijedila natrag Državnome odvjetništvu".

Županijski državni odvjetnik Davor Petričević izjavio je danas kako se "ne može razgovarati o krivnji dok se ne pogleda snimka i ne obavi detaljan uvid, nakon čega će se Odvjetništvo očitovati".

Dodao je da je "u srijedu, 12. siječnja dostavljen zahtjev Istražnome centru Županijskog suda u Osijeku, koji će odrediti istražnog suca koji će ispitati slučaj".

U emisiji Televizije Slavonije i Baranje navodno je gradonačelnik Anto Đapić, među ostalim, javno imenovao svjedoke u kaznenom postupku zbog ratnih zločina koji se vodi na Županijskome sudu u Osijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara