Đapiću izgradnja Gradskog vrta "važnija od gradonačelničke funkcije"

Đapiću izgradnja Gradskog vrta "važnija od gradonačelničke funkcije"

OSJEČKI gradonačelnik Anto Đapić danas je izjavio kako mu je, i nakon raspada koalicije HSP-a s HDSSB-om, izgradnja dvorane Gradski vrt važnija od njegove gradonačelničke funkcije, dodavši kako je dvorana bila samo povod raspadu koalicije, ali da su pravi uzroci ipak drugi.

Ako je dužnost gradonačelnika ulog za prolazak projekta dvorane Gradski vrt, on ju s radošću daje, ustvrdio je Đapić.

Do zaoštravanja odnosa između vladajućih stranaka u Osijeku posljednji je put došlo prošle godine, kada je bilo problema vezano za usuglašavanje proračuna Grada Osijeka za 2007. godinu, a ponovnom "pucanju veze" povod je bila gradnja Gradskog vrta.

Naime, nakon što predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić ni na trećoj sjednici Gradskog odbora nije dobio uvid u traženu dokumentaciju o izgradnji dvorane, istu je sjednicu, održanu prije nekoliko dana, napustio. Gradskim vijećnicima dokumentacija o projektu nije dostavljena ni jučer, nakon čega je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić rekao kako "postoji opravdana sumnja da je cijena dvorane napuhana”.

Troškovi izgradnje, opremanja i upravljanja dvoranom procjenjuju se, naime, na oko 900 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišljagić je još ranije izjavio kako nitko iz HDSSB-a ne dovodi u pitanje transparentnost dogovora oko izgradnje dvorane, no kako bi članovi njegove stranke samo željeli vidjeti traženu dokumentaciju, na što je Đapić izjavio kako smatra da je namjera HDSSB-a bila zaoštriti odnose među koalicijskim partnerima "iz razloga koji su samo njima poznati".

Inače, 3. rujna će se na sjednici Gradskog vijeća glasovati o prijedlogu HDSSB-a, HSLS-a i još nekoliko stranaka o izglasavanju nepovjerenja gradonačelniku Đapiću.

HDSSB-ovci su svojim jučerašnjim odlaskom sa sjednice osječkog Gradskog vijeća srušili potreban kvorum, pa se ona nije održala. Razlog odlasku je što je ta sjednica, po mišljenju te stranke, sazvana nelegalna. Na sjednici se trebalo raspravljati o izgradnji nastavno-sportske dvorane i sporazumu s Vladom o plaćanju zakupnine za dvoranu.

Tri člana Županijskog poglavarstva županije Osječko-baranjske, Ivan Požgain, Anđelko Lišnjić i Josip Papić, te osječko-baranjski dožupan Daniel Srb jučer su podnijeli svoje ostavke zbog, kako su kazali, "evidentnih neslaganja HSP-a i HDSSB-a o potrebi i načinu izgradnje nastavno-sportske dvorane Gradski vrt, kao i zbog evidentnog pokušaja preslagivanja vlasti u Osijeku, a na štetu HSP-a".

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara