"Djeca su zlostavljana i u domovima na Jerseyju susjednom otoku Guernseyju"

"Djeca su zlostavljana i u domovima na Jerseyju susjednom otoku Guernseyju"

ISTRAGA u slučaju britanskog "doma strave" Haut de la Garenne s otoka Jerseyja proširena je i na susjedni mu otok Guernsey, javlja Telegraph.

Do proširenja istrage u slučaju zlostavljanja djece došlo je nakon što je jedan od bivših stanovnika otoka poslao pismo voditelju istrage Lennyju Harperu, u kojem navodi kako je i na Guernseyu bilo zlostavljanja.

Harper je pismo proslijedio lokalnoj policiji. Prema riječima Iana Morelleca iz guernseyske policije, u pismu se navode događaji od prije 20 godina, no autor pisma ne tvrdi da je bio zlostavljan u dječjem domu. Ipak, nije želio reći kakve se točno optužbe o zlostavljanju iznose u pismu. "Prvo moramo razgovarati s autorom pisma", rekao je Morellec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se kako bi se istraga mogla proširiti i na sve okolne otoke, jer je navodno zlostavljanja štićenika osim u domu na Jerseyju, bilo u čak dva doma na Guernseyju. To tvrdi bivši štićenik tih domova, 49-godišnji Carl Denning, koji je proveo i šest mjeseci u domu na Jerseyju. Denning djelatnike domova na Guernseyju optužuje i za zataškavanje zlostavljanja.

I.M.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara