Dječak iz Nazorove još nije pronađen

Zagrebačka policija još uvijek nije pronašla 21mjesečnog dječaka za kojega u Domu za nezbrinutu djecu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici smatraju da ga je prije dva dana otela njegova majka.

Policija i dalje ovaj slučaj vodi kao nestanak djeteta za kojim se, kako kažu, intenzivno traga.

"Dječak i njegovi roditelji još nisu pronađeni i za sada nemamo nikakvih novih informacija o ovom slučaju", izjavila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Dječaka je, kako tvrde u Domu u Nazorovoj ulici, u nedjelju oko 17 sati otela žena za koju pretpostavljaju da je njegova majka kojoj je prije nekoliko mjeseci, zbog zlostavljanja i zanemarivanja, oduzeta roditeljska skrb nad dječakom, kao i nad njegova dva starija brata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Domu kažu da se majka djeteta "provukla" Dom, pričekala da se odgojiteljica na prijemnom odjelu udalji iz dječje sobe, uzela dječaka iz krevetića, te niz stube s njim u naručju otrčala kroz stražnji izlaz.

Po riječima ravnateljice Doma Jasne Ćurković Kelava, roditelji nestalog dječaka imaju još dva sina od četiri i pet godina, koji su prošli tjedan usvojeni. Naglasila je da u godinu i pol dana boravka u Domu roditelji ni jednom nisu posjetili svoju djecu. Napomenula je i da dječakovi roditelji imaju još šestero ili sedmero djece iz prijašnjih veza, te da su sva ta djeca smještena po socijalnim ustanova ili kod drugog roditelja.

U posljednjih pet godina ovo je treći slučaj odvođenja djece iz Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici. U Domu tvrde da su zbog toga i ranije od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi tražili pojačani nadzor, a nakon prekjučerašnjeg slučaja zatražili su i uvođenje video nadzora te zaštitarsku službu u poslijepodnevnim satima i tijekom vikenda.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara