Dječak na MSN-u prijateljima rekao da mu je život dosadio pa se objesio

Dječak na MSN-u prijateljima rekao da mu je život dosadio pa se objesio

Tekst: J.Š.
Foto: Ilustracija

ADMIR TARIĆ, učenik osmog razreda Osnovne škole "Osman Nakaš" u Sarajevu, objesio se prekjučer oko četiri sata ujutro u potkrovlju obiteljske kuće u sarajevskom naselju Aneks. Njegovo je samoubojstvo potreslo čitavu školu u kojoj su, prema riječima pedagoga Aida Mikića, prekjučer svi plakali.

Direktor škole Srećko Zekić za Admira ima samo riječi hvale. Opisao ga je kao solidnog i zdravog dječaka, vrlo dobrog đaka omiljenog među školskim kolegama. "Ovo je velika tuga i nesreća za sve nas. U siječnju je napunio 14 godina, tek je ušao u pubertet. Nitko ne zna zbog čega se odlučio na takav korak", kazao je direktor Zekić.

Prijateljima kazao da mu je život dosadio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako neslužbeno doznaje Dnevni avaz, dječak je iza sebe ostavio i oproštajno pismo. Naime, njegovi prijatelji otkrili su listu kako je dječak večer prije nego što će oduzeti sebi život, to i najavio tijekom dopisivanja na internetu.

"Nas šestero iz razreda razgovarali smo putem MSN-a od 21 sat pa sve do ponoći. Tijekom dopisivanja Admir je u više navrata spominjao da će se ubiti jer mu je život dosadio. Nije nam objasnio zašto tako razmišlja. Svi smo ga pokušali odgovoriti, govorili smo da se svaki problem, ako ga ima, može riješiti i da o samoubojstvu uopće ne bi trebao misliti", ispričala je jedna od posljednjih prijateljica s kojom je Admir razgovarao, i to samo nekoliko sati prije tragičnog čina, piše Dnevni avaz.

Prijatelji su za list ispričali i kako je jedna djevojčica s kojom se te večeri dopisivao sve ispričala svojoj mami koja je nazvala Admirove roditelje i to im rekla. Međutim, njega izgleda ništa nije moglo spriječiti u onome što je naumio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara