Dječak od 17 mjeseci umro u Floridi: "Majka ga je ostavila u vrućem automobilu duže od 8 sati"

Dječak od 17 mjeseci umro u Floridi: "Majka ga je ostavila u vrućem automobilu duže od 8 sati"
Screenshot: ABC News

DJEČAK u dobi od 17 mjeseci umro je u Floridi nakon što ga je majka ostavila u vrućem automobilu duže od 8 sati, javlja ABC News.

Policija je izjavila da je 17-mjesečni dječak pronađen u petak, u automobilu na parkiralištu u gradu Pembroke Pines na Floridi. Službenici su izjavili da je bio u autu osam i pol sati. Dodali su da je majka tog dana stigla na posao i ostavila dijete u automobilu cijelo vrijeme dok je radila.

Svjedokinja koja je oko 17:00 sati bila u prolazu i vidjela dijete u automobilu ispričala je za ABC News: "Bila sam iznenađena, nisam znala da je mrtav, izgledao je kao da spava". Nedugo nakon toga uslijedio je poziv majke policiji.

"Spasilačke i vatrogasne ekipe ubrzo su stigle, ali pokušaji oživljavanja nisu uspjeli i dječak je proglašen mrtvim", izjavili su službenici.

Već 24. dijete koje je umrlo u vrućem automobilu u SAD-u ove godine

Temperatura je tog dana dosegla 34 Celzijeva stupnja. "Ostavljati dijete u autu je uvijek rizično, ali osobito je smrtonosno ljeti, kada temperature u nekoliko minuta mogu doseći više od 38 stupnjeva", objavila je policija Pembroke Pinesa u izjavi. "Uvijek dvaput provjerite jesu li vaši voljeni ili kućni ljubimci u automobilu nakon što parkirate".

Policija nije objavila imena majke i sina ni više detalja o slučaju. Organizacija KidsAndCars.org objavila je da je dječak već 24. dijete koje je umrlo u vrućem automobilu u SAD-u ove godine i drugo dijete koje je umrlo na taj način u Floridi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara