Dječaka u Češkoj zatočila obitelj i jela dijelove njegova tijela

SEDMOGODIŠNJEG Ondreja Mauerova obitelj je držala zavezanog u podrumu i jela dijelove njegova tijela.

Zločin se dogodio u gradu Brno u Češkoj, a dječak je oslobođen kad je snimku njegova zlostavljanja vidio susjed te odmah obavijestio policiju. Naime, zatočila ga je 31-godišnja majka Klara koja, kao i veći dio obitelji, pripada svojevrsnom kanibalskom kultu. Ispred suca uplakana majka je jučer priznala kako su tijekom višemjesečnog zlostavljanja jeli sirove dijelove dječakova tijela.

Majka je zlostavljala i devetogodišnjeg Jakuba, obojicu je držala u kavezu ili bi ih lisicama vezala za stolove dok bi ih ritualno mučila, spaljivala ili bičevala remenom. Sve je završilo kad je susjed odlučio kupiti kameru za nadzor djece te je, umjesto svog djeteta, ugledao nesretnog Ondreja, golog i premlaćenog u podrumu, piše Sun.

Policija je odmah došla i pretresla kuću, u kojoj su naišli na djevojčicu koja im je rekla da ima 13 godina te da ju je obitelj posvojila. Međutim, poslije se ispostavilo da je riječ o 34-godišnjoj Barbari Skrlovoj, članici kulta koju je Klara optužila da joj je isprala mozak. Skrlova je zatim pobjegla i pronađena je u Norveškoj, gdje se pretvarala da je dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset tisuća sljedbenika sekte

Sud je tako doznao da je zlostavljanje djece bilo koordinirana porukama preko mobitela koje bi slao vođa kulta "Pokret Grala" - koji je bio poznat kao Doktor. U zlostavljanje je također bila uključena i Klarina sestra Katerina.

Pretpostavlja se da kanibalska sekta imao oko 10 tisuća članova diljem svijeta. Osnovao ju je 1940. godine Nijemac Oskar Ernst Bernhardt, također poznat kao Abd-ru-shin. On je autor "poruke Grala" u kojoj se govori kako će se dobra dijela na zemlji nagrađivati na nebu. Prošli mjesec je uhvaćen jedan od članova koji je pet žena držao kao seksualne robinje 20 godina. Zločin se također dogodio u Brnu, a 74-godišnji Jiri Adams uhvaćen je tek kad je jedna od njih uspjela pobjeći.

J.M.
Foto: Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara