Đukanović: Crnogorski čelnici ne boje se rezultata referenduma

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović izjavio je u ponedjeljak da se crnogorski čelnici ne boje rezultata referenduma u Crnoj Gori, dodajući kako nema mjesta spekulacijama hoće li pravo na izjašnjavanje o državnom statusu biti iskorišteno, jer će "referenduma biti".

Đukanović objašnjava da je prijedlog Beogradu upućen kako bi se došlo do "manje traumatičnog rješenja" za dio javnosti koji se zalaže za zajednicu.

"Neovisnost stvara uvjete za preuzimanje pune odgovornosti za svoju budućnost. Žuri nam se u Europsku uniju i NATO, a ovako samo gubimo vrijeme", rekao je Đukanović.

Đukanović je u ponedjeljak izjavio kako je Beogradski sporazum potpisan pod pritiskom Bruxellesa, objašnjavajući da je Europska unija tražila da se Podgorica i Beograd dogovore, ako je to moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući izjavu srpskog predsjednika Borisa Tadića da će državna zajednica omogućiti brže integracije, Đukanović je kazao kako je teško polemizirati s takvim stajalištem, ali je istaknuo da je zajednica blokirala europske integracije i Podgorice i Beograda.

"Razumijem srpsku politiku da u zajednici s Crnom Gorom stvori dojam da nije ostala sama, ali me to ne obavezuje da je slijedim", poručio je crnogorski premijer.

Đukanović je strahovanja dužnosnika u Beogradu da bi crnogorska nezavisnost ubrzala samostalnost Kosova nazvao "zabludom" i "patetičnom politikom", poručujući da to pitanje ne treba odlagati, nego što prije riješiti.

(Hina) xdram ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara