Đukanović uskoro sa Solanom o novom prijedlogu Podgorice

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović razgovarat će idućeg tjedna s visokim predstavnikom za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije (EU) Javierom Solanom o transformaciji Državne zajednice Srbije i Crne Gore u savez neovisnih, međunarodno priznatih država, na temelju prijedloga koji su crnogorski čelnici ovih dana uputili službenom Beogradu, priopćeno je u četvrtak u Podgorici.

Podgorički mediji javili su kako će Đukanović 3. i 4. ožujka u Bruxellesu sudjelovati na trećoj međunarodnoj konferenciji o federalizmu te da je "susret crnogorskog premijera sa Solanom dogovoren na inicijativu obje strane".

Solanina glasnogovornica Christine Gallach potvrdila je da će njen šef s Đukanovićem razgovarati i o konkretnom predlogu Podgorice o preuređenju državne zajednice, pored tema poput situacije u Crnoj Gori, odnosa u zajednici i s EU.

Ona je izjavila da će Europska unija (EU) pokušati pomoći Srbiji i Crnoj Gori u pronalaženju rješenja za njihove odnose ali ih neće nametati te da je Solana "u stalnom kontaktu s vlastima u Beogradu i Podgorici".

"Pratimo situaciju i pokušavamo pomoći, ali svima treba biti jasno da EU i Solana ništa ne mogu nametnuti i tako naći rješenje za Srbiju i Crnu Goru", kazala je Gallach za TV Crne Gore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara