Đukić danas u Beogradu pozvao izbjegle Srbe da glasuju za SNS

PREDSJEDNIK Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić pozvao je danas u Beogradu izbjegle Srbe, koji žive u Srbiji i Crnoj Gori, da iziđu na izbore i glasuju za SNS na izborima u Hrvatskoj 23. studenoga, jer "samo sudjelovanjem na izborima mogu izboriti veći stupanj svojih prava".

"Srbi moraju izići na izbore i odgovoriti na sve nedaće s kojima se susreću. Moraju se odreći onih koji su politička prošlost. Glasujte, jer glasujete za sebe", poručio je Đukić na konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu.

Đukić je ustvrdio da su Srbi u Hrvatskoj u vrlo tešku položaju, jer im "vlasti uskraćuju osnovna ljudska i građanska prava, pravo na rad, ravnopravnost i zaštitu privatne imovine", dok je sudstvo u Hrvatskoj "etnički obojeno i korumpirano".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik SNS-a naglasio je da se njegova stranka zauzima za povratak Srba izbjeglih iz Hrvatske i definiranje Hrvatske kao građanske države, jer će "Srbi biti građani drugoga reda sve dok se to ne dogodi".

Prije predsjednika SNS-a Milana Đukića u dva su navrata u Beograd dolazili i predstavnici Srpske demokratske samostalne stranke (SDSS), koji su, nakon što su bili primljeni od najviših dužnosnika srbijanske Vlade i državne zajednice, pozvali Srbe izbjegle iz Hrvatske da glasuju za kandidate SDSS-a.

(Hina) tta ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara