Đukić optužio Pupovca za kupnju zastupnika u Donjem Lapcu i Vrhovinama

Predsjednik Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić danas je na konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu stranke u Zagrebu, optužio Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS) i Milorada Pupovca da kupuju SNSove vijećnike u Donjem Lapcu i Vrhovinama.

Đukić je rekao kako se nada da će imati vlast u Udbini, u koaliciji, te u Lapcu i Vrhovinama, a da su presudni za vlast u Dvoru na Uni i Vojniću, gdje su, dodao je, skloniji da se izbori ponove.

Đukić je rekao da SDSS u Vrhovinama, gdje mu nedostaje jedan vijećnik da bi formirao vlast, nudi 30.000 kuna i donačelničko mjesto za prelazak jednog SNS-ova vijećnika, a da je u Donjem Lapcu vijećnici SNS-a nuđena "neograničena svota".

Ustvrdio je da su za izborne rezultate presudni bili birači koji su na lokalne izbore stigli u Liku i Dalmaciju u 25 autobusa iz Srbije i Republike Srpske (BiH) te da je Pupovac s dva autobusa dobio dva zastupnika u Donjem Lapcu. Rekao je i da je dolazak autobusima organizirala Demokratska inicijativa Knina, to jest biznismeni i članovi tzv. vlade krajine, nedavno osnovane u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Đukić smatra da je premijer Ivo Sanader maksimalno eksploatirao Pupovčevu politiku pred međunarodnom zajednicom, ali da bi "trebao konačno shvatiti da ta Pupovčeva politika postaje otrcano sredstvo i bumerang svim hrvatskim građanima".

"Vlada i rad Hrvatskog sabora ne mogu se ucjenjivati trojicom pripadnika srpske nacionalnosti", rekao je ocijenivši da bez koalicijskog sporazuma sa Sanaderom "SDSS postaje politički mrtvac".

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u telefonskoj izjavi Hini Đukićeve optužbe kratko je komentirao riječima: "Svašta" i "Koješta".

(Hina) xbma yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara