Đuro Dečak: Hrvatska je danas u suzama, Hrvatska je ovom presudom ponižena!

Đuro Dečak: Hrvatska je danas u suzama, Hrvatska je ovom presudom ponižena!

Foto: Darko Tomas/Cropix

REPUBLIČKA koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata i njen predsjednik Đuro Dečak reagirali su na presudu hrvatskim generalima. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

"Hrvatska je danas u šoku, Hrvatska je danas u suzama, Hrvatska je ovom presudom ponižena, Hrvatska je danas duboko razočarana, jer Hrvatsku se danas osudilo! Danas se optužilo Hrvatsku i njezino tadašnje državno vodstvo na čelu s dr. Franjom Tuđmanom koji je prema navodima tužiteljstva "uspostavio zločinački pothvat s ciljem istrebljenja Srba", a što se operacionaliziralo u akciji "Oluja".

Ovo je vrlo opasna i za sve hrvatske branitelje, ali i sve dobronamjerne ljude u Republici Hrvatskoj neprihvatljiva prvostupanjska presuda Haškog tribunala u kojoj se prikazuju neprihvatljive teze, ali kojom se i nameće kolektivna odgovornost što može imati u konačnici krajnje nesagledive posljedice za Hrvatsku državu, njezino stvaranje i kojom se iskrivljavaju povijesne činjenice iz Domovinskog rata, a to su da je Hrvatska vodila pravedan, obrambeni i oslobodilački rat i da je Hrvatska država bila izložena jednoj brutalnoj i agresivnoj politici i jednom brutalnom i nametnutom agresorskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede ovakve sramotne optužbe, mi, hrvatski branitelji, ali i cjelokupna hrvatska javnost očekuje od službene hrvatske politike da beskompromisno stane u obranu istine o Domovinskom ratu, kao i u obranu istine o njenom Prvom hrvatskom predsjedniku i zapovjedniku Hrvatskih oružanih snaga dr. Franji Tuđmanu, kao i u obranu svih ostalih visoko pozicioniranih dužnosnika u vrijeme Domovinskog rata.

Hrvatska danas, na ovu sramotnu neutemeljenu i drakonsku kaznu našim generalima mora zaštititi Hrvatsku državu i hrvatski narod, a napose sve hrvatske branitelje, invalide, roditelje, udovice, djecu i sve stradalnike Domovinskog rata, jer danas se osudila Hrvatska, a sutra će se osuditi i svi njezini stvaraoci.   

Pozivamo na mir, dostojanstvo i jedinstvo u ovim za Hrvatsku izuzetno teškim vremenima, a Predsjednika Države, Sabor Republike Hrvatske, Vladu Republike Hrvatske i pravosudne institucije pozivamo da upotrijebe sva legalna i legitimna, pravna i diplomatska sredstva da se u drugostupanjskom postupku poništi ova sramotna presuda i da Hrvatska postane punopravna i ponosna članica Europske unije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara