Đurović se nekoliko sati prije uhićenja sastao s Jocom Amsterdamom?

SVETOZAR BOBA ĐUROVIĆ, jedan od uhićenih srpskih državljana, koji je zajedno s Robertom i Lukom Matanićem uhićen na području Spačve, u blizini hrvatsko-srpske granice, nedugo prije uhićenja sastao se u Beogradu sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam.

> Robert Matanić progovorio o Pukanićevoj likvidaciji?

Naime, srpski Blic navodi kako je Đurović imao zadatak otići iz Beograda u Zagreb kako bi izvukao Matanića, a posljednje instrukcije prije puta dao mu je Jocić. Nije poznato što je Jocić točno poručio Đuroviću, no zanimljivo je kako je svega nekoliko sati nakon tog sastanka hrvatska policija ušla u trag telefonskom kontaktu između Matanića i Milenka Kuzmanovića, vozača iz Beograda koji je sa Đurovićem trebao krenuti u Zagreb. Navodno su obojica imali lažne dokumente.
 
Neimenovani izvor iz MUP-a Srbije kazao je za Blic kako je srpska policija dojavila hrvatskoj da je dvojac krenuo prema Zagrebu. Podsjetimo, nedaleko od graničnog prijelaza Bajakovo su se i dogodila uhićenja. U istom trenutku uhićenja su se dogodila i u Zagrebu.  

Bratići Matanić pokušali pucati na specijalce?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert i Luka Matanić, koje su specijalci uhitili na području Spačve, u blizini hrvatsko-srpske granice, nisu bili spremni na mirnu predaju. Prema neslužbenim informacijama, specijalci su naoružane muškarce u zadnji tren uspjeli spriječiti u tome da upotrebe oružje. Osim Matanića su uhićena i dvojica srpskih državljana, osim Đurovića koji slovi kao Jocićeva desna ruka uhićen je i  Bogoljub Kuzmanović, koji su ih trebali prebaciti preko granice. Odvjetnik Zoran Pilipović već ranije je rekao kako kako se Robert Matanić namjeravao mirno predati i dodao da će surađivati s USKOK-om, što se večeras i potvrdilo.

Uhićenja srpskih državaljana ranije je potvrdio i direktor srpske policije Milorad Veljović.  "U neposrednom kontaktu s Vladimirom Faberom saznao sam da su uhićena dva državljanina Srbije. U svakodnevnom smo kontaktu s kolegama iz Hrvatske i zasad smo dali operativna saznanja koja su u punoj mjeri doprinijela eventualnom rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", kazao je Veljović koji se danas sastao s Faberom u Slavonskom Brodu.

M.M.
Foto: Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara