Do 5. rujna svim zagrebačkim osnovnim školama besplatni udžbenici

POGLAVARSTVO Grada Zagreba sklopilo je 11. kolovoza s tvrtkom "PROMINGHCH d.o.o." ugovor, te se ta tvrtka obvezala do 5. rujna u sve zagrebačke osnovne škole isporučiti besplatne udžbenike, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Gradskom uredu za obrazovanje i šport.

Kako su pojasnili član gradskog Poglavarstva Zlatko Šešelj i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja, isporuka udžbenika devetero nakladnika počela je 20. kolovoza kada veći broj škola nije bio otvoren.

Po njihovim riječima, određenih nesporazuma (drukčiji uvjeti nabave od ostalih knjižara) bilo je samo s tri nakladnika i to sa "Školskom knjigom", "Znanjem" i nakladom "Ljevak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U međuvremenu riješeni su problemi sa "Školskom knjigom" i nakladom "Ljevak", a u tijeku su i razgovori sa "Znanjem", ističu Šešelj i Lazanja.

Kako su dodali, knjige izdavača "Školske knjige" i naklade "Ljevak", koje su tiskane, na skladištu su tvrtke "PROMING-HCH d.o.o." i uz izmijenjenu organizaciju dostave (subota i nedjelja poslije podne), u toj su tvrtki duboko uvjereni da će poštivati zadani rok.

Šešelj i Lazanja izrazili su nadu da će i "Znanje" shvatiti značenje tog projekta i prihvatiti uvjete kao i spomenuta dva izdavača, te da će knjige toga izdavača biti na skladištu najkasnije do 2. rujna što bi, uz dodatne napore djelatnika tvrtke "PROMING-HCH d.o.o.", značilo isporuku i tih izdanja u dogovorenom roku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara