Odlična vijest za vozače: Najniža cijena eurodizela u posljednjih šest godina

Odlična vijest za vozače: Najniža cijena eurodizela u posljednjih šest godina

Foto: Index

NASTAVLJA se pad cijena dizelskih goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela od danas je jeftinija za 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,14 do 7,17 kuna, ovisno o kompaniji. Neki distributeri kao što je Plinski centar Zagreb cijenu ove vrste goriva spustili su nadomak psihološke granice od 7 kuna (prodaje ga za 7,03 kune). U posljednja četiri tjedna, litra eurodizela pala je ukupno 49 lipa čim je spremnik od 50 litara u tom razdoblju pojeftinio 24,5 kuna. Ujedno, ovo je najniža cijena litre eurodizela od kraja prosinca 2009. godine.

Cijene benzinskih goriva nisu se mijenjale, litra eurosupera 95 se tako prodaje u rasponu od 8,49 do 8,51 kunu, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin nemaju baš razloga za zadovoljstvo. Naime, prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva utorak je porasla simboličnu 1 lipu i sada se na većini postaja prodaje po cijeni od 3,59 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj, prvenstveno dizelskih, posljedica je pada cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu od oko šest posto u odnosu na tjedan prije. Također, tečaj dolara pao je oko 0,1 posto. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara