dobrotvorna ´noć tisuću večera´ u hotelu sheraton

Dobrotvorna ´Noć tisuću večera´ s koje će sav prihod od ulaznica i donacija biti uplaćen Hrvatskom centru za razminiranje upriličena je večeras u Hotelu ´Sheraton´.

Dobrotvornoj akciji u organizaciji Američke trgovačke komore u Hrvatskoj (AmCham) i suorganizaciji američkog i kanadskog veleposlanstva nazočili su predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i predsjednik Vlade Ivica Račan sa suprugom Dijanom Pleštinom te brojni uglednici iz diplomatskog, društvenog i gospodarskog života Hrvatske.

Predsjednik Mesić je zahvalio svim sponzorima poručujući da se takvim prilozima spašavaju ljudski životi.

´Moderni ratovi posebno su brutalni i iza njih ostaje mržnja koja ubija odnose među ljudima, a iza ratova i mine koje ubijaju nedužne´, rekao je dodajući kako se solidarnošću može pridonijeti da svijet izgleda bolje.

´Državni mehanizmi ne mogu uvijek riješiti sve, državna sredstva su limitirana, ali nije limitirana ljudska solidarnost´, naglasio je hrvatski predsjednik.

Predsjednica AmChama Tatjana Divjak je iznijela podatak da je u Hrvatskoj ostalo milijun mina i navela kako je za postavljenje jedne mine potrebno tri američka dolara, a za njezino uklanjanje 1.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napomenula je da AmCham već drugu godinu za redom upriličuje u ´Noć tisuću večera´ i da je lani prikupljeno oko 42.000 dolara. Taj novac je utrošen za uklanjanje mina s polja u Osječko-baranjskoj županiji, dijelom u vlasništvu osječkog Poljoprivrednog instituta.

Američki veleposlanik Lawrence G. Rossin je izrazio nadu da će ovogodišnja ´Noć tisuću večera´ u Hrvatskoj biti bolja za još 25 posto od lanjske, kad je proglašena najuspješnijom od 30 zemalja gdje su provodi taj projekt, a na minsku pošast u svijetu je upozorio i kanadski veleposlanik Dennis A. Snider.

Novac za razminiranje koji je prikupljen od ulaznica po 500 kuna te dobrotvornih priloga uplaćivanih večeras i na posebni žiro račun AmChama otvoren kod ´Raiffeisen banke´ bit će uvećan od strane američke i kanadske vlade kao i petinom od ukupnog iznosa koji se prikuplja u više od 35 zemalja svijeta.

Večeru je i ove godine, kao i lani, sponzorirao ´Diners Club Adriatic´.

´Noć tisuću večera´ dio je svjetskog projekta s ciljem pomoći u razminiranju i ´usvajanju´ područja u najminiranijim zemljama svijeta: Afganistanu, Bosni i Hercegovini, Kambodži, Hrvatskoj i Mozambiku.

Projekt razminiranja podržavaju i mnoge poznate osobe: Paul McCartney i supruga Heather Mills, Alec Baldwin, Eric Clapton, Leonardo di Caprio, Harrison Ford, Billy Joel, Lucy Liu, Joni Mitchell, Rosie O Donnell, Robert Redford, Susan Sarandon, Kevin Spacey i drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara