Doček Vatrenih na HRT-u pratilo 1,8 milijuna ljudi, skoro koliko i finale

Doček Vatrenih na HRT-u pratilo 1,8 milijuna ljudi, skoro koliko i finale
Foto: Petar Glebov/ Index

SPEKTAKULARAN višesatni povratak hrvatske nogometne reprezentacije u Zagreb jučer je putem Prvog programa Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV1) pratilo čak 1,807.162 gledatelja (RCH), objavila je Hrvatska radiotelevizija. Podsjetimo, finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, u kojoj je Francuska pobijedila Hrvatsku 4-2 i osvojila svoj drugi naslov svjetskog prvaka, na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) u nedjelju je pratilo 1,844.348 ljudi, priopćili su iz HRT-a.

Ovaj zahtjevni prijenos HRT je radio u vlastitoj produkciji te je signal besplatno ustupio i ostalim nacionalnim televizijama.
 
HRT je, naime, povratak viceprvaka svijeta pratio kroz posebno izdanje emisije Zabivaka, koje je trajalo čak 9 sati i 42 minute, a za što uvjerljiviji prijenos koristili su se i helikopter, dronovi te oko 30 kamera kako bi se popratio svaki kilometar povratka hrvatskih srebrnih nogometaša.
 
Pored toga, središnji Dnevnik HRT-a pratilo je čak 905.413 gledatelja (RCH) te je bio uvjerljivo najgledanija informativna emisija na svim nacionalnim televizijama. Jučerašnje izdanje emisije Otvoreno također je imalo visoku gledanost od 539.758 ljudi (RCH). Također, zbog dočeka Vatrenih središnji Dnevnik je jučer iznimno počeo kasnije, odnosno u 22:04 sati.
 
O velikom zanimanju za prijenos govori i podatak kako je udio u gledanosti (SHR) Prvog programa HTV-a jučer u terminu od 19 do 23 sata iznosio 51 posto, odnosno više od polovice svih onih koji su bili pred svojim malim ekranima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara