Dodijeljene 24 stipendije zaklade "Zlatko Crnić"

Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskoj odvjetničkoj komori danas su dodijeljene 24 stipendije Zaklade "Zlatko Crnić" studentima i postdiplomantima pravnih fakulteta.

Na 11. natječaj za 21 jednogodišnju studentsku stipendiju prijavilo se 34 kandidata, od kojih ih je 32 udovoljilo uvjetima natječaja s prosjekom ocjena 4 i više.

Zaklada financira 15 stipendija s 1000 kuna mjesečno po studentu, a u istom iznosu po tri stipendije financiraju tri odvjetnička društva i Croatia osiguranje.

Na 9. natječaj za dodjelu tri stipendije polaznicima poslije diplomskih studija, u iznosu godišnje školarine za taj studij, javilo se osam kandidata koji su ispunjavali uvjete. Stipendije su dobili postdiplomanti čiji je prosjek ocjena bio viši od 4,5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Zaklade Mladen Žuvela rekao je da je od osnivanja Zaklade u proteklih 10 godina stipendirano više od 300 studenata.

"Cilj Zaklade, koja nosi ime 1992. tragično preminulog predsjednika Vrhovnog suda Zlatka Crnića, unapređenje je pravne struke, a visok prosjek ocjena naših stipendista potvrđuje da se taj cilj ostvaruje", rekao je Žuvela.

Istaknuo je da su državne i revizorske institucije potvrdile da je financijsko poslovanje Zaklade uredno.

Na dodjeli stipendija bili su članovi obitelji Zlatka Crnića i obitelji sutkinje Ljiljane Hvalec, ubijene 1999. u sudnici zagrebačkog Općinskog suda. Školovanje njeno dvoje djece, također, stipendira Zaklada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara