Dodijeljene "Nagrade Ivan Filipović"

"NAGRADE Ivan Filipović", najviše državno priznanje u sustavu odgoja i obrazovanja, danas je u Palači Dverce svečano primilo osamnaest djelatnika u predškolskom i školskom sustavu te u visokom školstvu.

"Nagradu Ivan Filipović" za životno djelo primio je prof. dr. Vladis Vujnović, koji je svojim djelovanjem pružio izniman doprinos razvoju nastave astronomije i fizike u osnovnim i srednjim školama, višem i visokom školstvu. Također, istaknut je i njegov doprinos u znanosti, u projektima i na sveučilištima.

Čestitajući nazočnima na značajnom priznanju ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac istaknuo je kako je entuzijazam nagrađene nastavnike uveo u kategoriju odabranih koji će postati uzor i stimulacija učenicima i nastavnicima. Poručio im je kako se zajedničkim radom može stvoriti škola koja će odgovoriti potrebama vremena.

U ime nagrađenih nastavnika zahvalio je dr. Vladis Vujnović izrazivši zadovoljstvo na visokom državnom priznanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Godišnju Nagradu Ivan Filipović za područje predškolskoga odgoja primila je Nada Benković i mr. Maja Gabelica-Šupljika.

Za područje osnovnoga školstva nagradu je primila Danica Sardelić, Eugen Stanković, Zdenka Starek, Lela Zadražil, mr. Jozo Ćavar, Jelena Bunijevac Matičić, Zlatko Bobić i Ljubica Pekas.

Nagradu je za područje srednjega školstva primila Snježana Barabaš-Seršić, Ante-Anđelko Marić, Šime Šuljić te Andrija Paravić.

Za visoko školstvo nagrade su dobili dr. Anita Klapan, dr. Mile Silov i dr. Nevenka Blažević, dok za područje znanstvenog i stručnog rada nije predložen ni jedan kandidat.

"Nagrada Ivan Filipović" dodjeljuje se od 1964. prvo u okviru Hrvatskog pedagoško književnog zbora, a od 1967. u ime Hrvatskoga Sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara