Dodijeljene stipendije Zaklade Zlatko Crnić

NA PRIGODNOJ svečanosti u Hrvatskom odvjetničkom domu danas su potpisani ugovori sa studentima i postdiplomantima pravnih fakulteta kojima su dodijeljene stipendije Zaklade Zlatko Crnić.

Predsjednik Zaklade Mladen Žuvela rekao je da su se na deseti natječaj za 21 stipendiju javila 42 kandidata, od kojih su 36 kandidata s prosjekom ocjena 4,0 ispunili uvjete natječaja. Studenti koji su dobili stipendije imali su prosjek ocjena 4,4 i više.

Stipendije je dobilo devet studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, sedam sa splitskog, četiri s riječkog i jedan s osječkog Pravnog fakulteta.

Dodijeljene su i tri stipendije za poslijediplomski studij. Svih deset kandidata zadovoljavali su uvjete natječaja, a stipendije su dobile dvije postdiplomantice iz Splita i jedna iz Zagreba.

Zaklada studentima daje jednogodišnju stipendiju od 1.000 kuna mjesečno, a postdiplomantima plaća školarinu.

Novac za 15 stipendija osigurala je Zaklada, za tri stipendije tri odvjetnička društva, a za još tri ´Croatia osiguranje´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U deset godina djelovanja Zaklada je dodijelila 250 jednogodišnjih stipendija.

Zaklada stipendira i dvoje malodobne djece Ljiljane Hvalec, sutkinje ubijene u rujnu 1999. u Općinskom sudu u Zagrebu.

Žuvela je najavio da će u povodu desete godišnjice Zaklade biti objavljen zbornik s radovima svih dosadašnjih stipendista.

Svečanom potpisivanju ugovora o stipendijama, među ostalim, prisustvovao je predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić.

Zaklada je osnovana u spomen na predsjednika Vrhovnog suda Zlatka Crnića koji je prije 10 godina poginuo u prometnoj nesreći.
D

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara