Dodik glasao na lokalnim izborima, iskoristio pravo koje ima zbog dvojnog državljanstva

Dodik glasao na lokalnim izborima, iskoristio pravo koje ima zbog dvojnog državljanstva

Foto: FAH

NA LOKALNIM izborima za Skupštinu Beograda danas je glasovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ustvrdivši kako "drugi put koristi demokratsko pravo" koje ima na temelju dvojnog državljanstva.

"Koristim ovo pravo na osnovu dvojnog državljanstva koje sam dobio u skladu sa zakonima Srbije. To je pravo koje ja želim povećati jer mnogo godina već zagovaram da i drugi ljudi u Republici Srpskoj imaju pravo na dvojno državljanstvo u Srbiji", rekao je Dodik, naglasivši kako u Srbiji koristi samo biračko pravo.

"Ne koristim nikakva druga prava osim ovog demokratskog prava da mogu glasovati. Dakle, ne koristim ni prava socijalnog, zdravstvenog, mirovinskog jer to koristim u Republici Srpskoj. Ako je Srbija dala mogućnost da se na ovaj način mogu pojaviti i sudjelovati u ovome - ja to samo koristim i ništa više", rekao je Dodik novinarima.

On je, na inzistiranje novinara da kaže od kada ima dvojno državljanstvo i ima li i dvostruko prebivalište u Beogradu i Laktašima, u Republici Srpskoj, izvadio i pokazao putovnicu Srbije.

Dodik je rekao kako je glasovao na izborima za Skupštinu Beograda jer "želi Srbiju koja je najvažnija za regionalnu stabilnost i razvoj".

"Želim Srbiju posvećenu razvoju i boljitku, Srbiju koja je, naravno, zagledana i prema Srbima u okruženju, prije svega u Republici Srpskoj. Republika Srpska smatra Srbiju svojom maticom i veoma smo zainteresirani za njezinu stabilnost", rekao je Dodik, ocijenivši da je "danas važan dan za Beograd i za Srbiju".

U Beogradu se danas održavaju lokalni izbori na kojima će se birati ukupno 110 vijećnika za Skupštinu Grada Beograda.

Na 1185 biračkih mjesta pravo glasa ima 1,6 milijuna građana, a predizborne ankete među 24 izborne liste daju prednost vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara