Dodik o terorističkom napadu: Izetbegović želi realizirati projekt islamske države na prostoru BiH

Foto: Arhiva

"NEMAMO razloga sumnjati u namjere da se realizira  projekat islamske države na prostoru BiH", naglasio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputivši brojne optužbe bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću kojeg je izravno optužio za kaotično stanje u državi.

Nato se povukao iz Srebrenice jer su muslimanima trebali mrtvi

Kako prenosi sarajevo-x.com Dodik je naglasio kako je Bakir Izetbegović na početku svog mandata rekao da nastavlja politiku svog oca Alije Izetbegovića, što je po njemu ratnička politika , čiji je cilj "stvaranje stereotipa o Srbima kao narodu koji je za sve krivac".

Dodik danas ističe kako se još uvijek ne zna tko je ispalio granatu na Markale u Sarajevu te da su u vrijeme događaja u Srebrenici povučene vojne snage UN-a, kako bi se dogodio masakr, jer je "tadašnjem muslimanskom rukovodstvu u Sarajevu trebalo 5.000 ubijenih muslimana da bi se dogodila vojna intervencija NATO protiv srpskih snaga". Dodik je također naglasio kako je rezultat takve politike činjenica da se potencira da je napad na veleposlanstvo SAD-a počinio državljanin Srbije.

Napadač je Bošnjak a ne Srbin

"Poštovanje nalaže da se kaže da je to Bošnjak, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je motiviran ideologijom radikalnog islama, i koji je uzvikivao da ne želi da ubija muslimane, već američke građane, što govori dovoljno o tome na koji način to treba posmatrati", naveo je Dodik dodajući da se potenciranjem priče da je napadač državljanin Srbije želi očuvati i stereotip da je Srbija leglo zla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara