Dodik: Silajdžić će jednog dana biti na mjestu Ejupa Ganića i zato ga brani

Dodik: Silajdžić će jednog dana biti na mjestu Ejupa Ganića i zato ga brani

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

PREMIJER RS Milorad Dodik zadovoljno je komentirao odbijanje zahtjeva suda Velike Britanije da član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić bude pušten na slobodu uz jamčevinu.

"Radi se o konkretnom sudjelovanju u zločinu koji treba gledati s položaja pravosuđa, a ne, kao što to Sarajevo čini, politizirajući to pitanje do neukusa. Oni su željeli da tijela BiH plaćaju za obranu sa slobode Ejupa Ganića, koji je direktno sudjelovao u kreiranju zločina i naređivao samim zločinom", rekao je Dodik, koji se nalazi u Moskvi, piše Blic.

Dodik je rekao da slučaj Ganić pokazuje da pravosuđe u Velikoj Britaniji funkcionira po principima objektivnosti i profesionalnosti.

Komentirajući oštru retoriku sarajevskih političara i upozorenja na mogućnost prekida diplomatskih odnosa Sarajeva i Beograda, kao i izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da će se boriti svim sredstvima da obrani "dostojanstvo otpora agresiji na BiH", Dodik je rekao da "Silajdžić brani svog suborca i očigledno zločinca koji je sudjelovao u kreiranju zločina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silajdžić brani sebe, a ne Dodika

"Vjerojatno će Silajdžić jednog dana biti na sličnom mjestu i u sličnoj situaciji, pa zbog toga brani sebe, a ne Ganića, jer i on je sudjelovao u naređivanju i pripremao zločine nad Srbima u BiH u procesu raspada bivše Jugoslavije", rekao je Dodik.

On je istaknuo da diplomatski odnosi sa Srbijom nisu stvar Bošnjaka, već BiH, gdje je Republika Srpska značajan faktor, navodeći da RS neće prihvatiti da se prekinu diplomatski odnosi BiH sa Srbijom.

Kabinet Harisa Silajdžića izvijestio je da je Silajdžić razočaran odlukom suda Velike Britanije. "Nadamo se da će sud donijeti pozitivnu odluku na žalbu, pogotovo jer je ta odluka bazirana na generalnim razmatranjima bez uzimanja u obzir svih specifičnosti, poput visoke jamčevine, garancija uglednih britanskih građana i vlasti naše zemlje", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara