dogovoren rok od tri mjeseca za plan restrukturiranja ´đure đakovića´

Na današnjem radnom sastanku ministra gospodarstva Ljube Jurčića s čelnicima Brodskoposavske županije i Slavonskog Broda te vodstvom ´Đure Đakovića´ i Sindikata metalaca određen je rok od tri mjeseca za donošenje financijskog i organizacijskog plana restrukturiranja te tvrtke.

Na sastanku je zaključeno da iskorištenost pogona ´Đure Đakovića´ i održivost radnih mjesta u sljedećih šest mjeseci nije upitna.

Šestomjesečni socijalni mir dogovoren je radi kvalitetne izradbe plana financijskog i organizacijskog restrukturiranja.

´Cilj sastanka bio je postići konsenzus o očuvanju proizvodnih resursa u Đakoviću i njihova zapošljavanja na duži rok na pravim programima i u pravoj organizacijskoj strukturi, a pretpostavka za to je financijsko restrukturiranje´, rekao je ministar Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović podsjetio je da će Sindikat pratiti proces te ustrajati da se očuvaju sva radna mjesta.

´Nakon isteka šest mjeseci Sindikat će razmotriti tijek procesa i donijeti odluku kako će se dalje ponašati´, dodao je Marjanović.

Doneseni zaključci, objasnio je član Sindikata Antun Štivić, prihvaćeni su jer je ´jasno rečeno da broj radnih mjesta u sljedećih šest mjeseci nije upitan, kao ni redovita isplata plaća´. Dodao je kako je ´pod tim uvjetima Sindikat prihvatio konsenzus´.

Dogovor, na kojem je sljedeći sastanak u Slavonskome Brodu dogovoren polovicom ožujka sljedeće godine, podržali su i čelnici Brodsko-posavske županije te članovi Uprave ´Đure Đakovića´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara