Dogovorena je koalicija: Pametno, GLAS i IDS skupa izlaze na izbore

Dogovorena je koalicija: Pametno, GLAS i IDS skupa izlaze na izbore

Screenshot: HRT

POLITIČKI savez GLAS-a, IDS-a i stranke Pametno, koji se već odavno kolokvijalno naziva Amsterdamska koalicija, dogovorio je da zajedno izlaze na troje izbore - europske, predsjedničke i parlamentarne, piše HRT. U srijedu će to i službeno objaviti, kazala je Anka Mrak Taritaš.

Nakon pisma u kojem će predstaviti svoj vrijednosni sustav uslijedit će, kaže Mrak Taritaš, koalicijski sporazum vezan za europske izbore. Pismo će potpisati u srijedu 9. svibnja na Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom u zagrebačkom kinu Europa u 13 sati. Za svaki od izbora potpisivat će se posebni koalicijski sporazum.

"Mislim da ćemo od jeseni biti žestoko u kampanji za europske izbore, mislimo da moramo dati najbolju ekipu koja je spremna Hrvatsku predstavljati u Bruxellesu", rekla je šefica GLAS-a.

"Želimo biti pametan i razuman glas za Hrvatsku", rekla je govoreći o dodirnim točkama ovog trojca. "U ovoj kakofoniji velikog populizma odjedanput funkcioniramo tko će imati bolju dosjetku. Tko će više populistički nešto dati. Mi želimo vratiti politiku gdje joj je mjesto, želimo biti odgovorni", rekla je.

Nisu još razmišljali o zajedničkom predsjedničkom kandidatu. "Mi ćemo zajedno stati iza jednog kandidata, tko će to biti je apsolutno prerano reći", kaže Mrak Taritaš. Na pitanje vidi li sebe u predsjedničkoj utrci, odgovara: "Ja sam u nekoliko navrata već dosta jasno rekla ne. No bavljenje politikom nauči te da kad kažete jako, čvrsto ne, onda se morate ispravljati - reći 'mislio sam ili nisam mislio'... Ne mogu reći čvrsto ne, vidjet ćemo što će biti", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara