Dogovorena suradnja MORH-a i francuske tvrtke THALES

Dogovorena suradnja MORH-a i francuske tvrtke THALES
IZASLANSTVO Ministarstva obrane predvođeno državnim tajnikom Matom Rabotegom te državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković sastali su se danas s načelnikom Uprave za naoružanje francuskog Ministarstva obrane Nicolsom De Chezellsom i veleposlanikom Francosiom Saint-Paulom.

Tom prigodom predstavljen je projekt opremanja Oružanih snaga RH najsuvremenijom radiokomunikacijom opremom taktično-operativne razine, koji se odvija na temelju prijenosa tehnologije od strane francuske kompanije THALES na hrvatske tvrtke koje u realizaciji projekta sudjeluju u većem dijelu, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Riječ je o prvoj praktičnoj primjeni uredbe o offsetu, kojom se uspostavlja dugoročna vojno-tehnička suradnja na polju vojnih komunikacijskih sustava između svjetski poznate kompanije THLAES i hrvatske tvrtke Pomorski centar za elektroniku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna cijena projekta iznosit će oko 27 milijuna eura. Udio splitskog Pomorskog centra za elektroniku u ukupnoj cijeni bio bi oko 51 posto, a cijela proizvodnja odvijat će se u Hrvatskoj tako da Pomorski centar za elektroniku postupno povećava isporuku Ministarstva obrane s povećanjem svojih kapaciteta za proizvodnju.

Realizacijom ovog projekta osigurava se tehnološki moderna oprema za potrebe Ministarstva obrane, angažman domaćeg proizvođača, zapošljavanje stručnih osoba, prijenos tehnologije a time i razvoj tvrtke te se otvara mogućnost za ostvarivanje izvoznih poslova.

Ovim činom Francuska kao jedna od vodećih zemalja EU i NATO prepoznaje Hrvatsku kao čimbenik stabilnost na prostoru jugoistočne Europe, te uvažava, priznaje i podržava napore i odlučnost RH za ispunjavanje svih kriterija nužnih za ulazak u euroatlantske integracije, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara