Dokaz broj 13: Kalmetin pomoćnik vozio se autocestom na račun HAC-a!

Dokaz broj 13: Kalmetin pomoćnik vozio se autocestom na račun HAC-a!

Tekst: P.Vidov
Foto: Index


OD 1. siječnja 2007. godine pa sve do 3. rujna ove godine Igor Maly, pomoćnik ministra Božidara Kalmete za cestovni promet, autocestom se vozio besplatno. U tom je razdoblju Maly koristio besplatni HAC-ov ENC broj 020010045409 te napravio troškove cestarine u vrijednosti 12.824,00 kuna.

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

> Ministru Kalmeti treba još: Idemo dalje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

Te troškove nije platio Maly već ih snose Hrvatske autoceste. HAC, naravno, ne plaća cestarinu sam sebi, ali ipak mora platiti državi PDV koji se obračunava kod svakog prolaza. Inače, ENC koji je koristio Maly mogu imati samo službena HAC-ova vozila, na njih nitko drugi nema pravo pa tako ni pomoćnik ministra prometa. Tko je Malyju mogao dati HAC-ov ENC, nije nam poznato, ali naši sugovornici iz HAC-a tvrde da se mora raditi o osobi koja je u tvrtki visoko pozicionirana.

Također, treba naglasiti i da Maly nije vozio službeno vozilo Hrvatskih autocesta, već je HAC-ov ENC "prikačen" na vozilo za privatne potrebe marke Mercedes, registracijskih oznaka ZG 3365 BL. Vrlo je zanimljivo istaknuti da pravo na besplatne HAC-ove ENC-ove nemaju čak ni zaposlenici te firme, koji, ako dolaze na posao osobnim vozilima i pritom se voze autocestom, moraju platiti cestarinu. Na tome, između ostalih, inzistira i Malyjev kolega iz Kalmetinog ministarstva Zdravko Livaković, ujedno član Nadzornog odbora HAC-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara