Domobrani sa slikama Tuđmana i Gotovine paradirali Zadrom

ČLANOVI udruge ratnih veterana "Hrvatski domobran" ogranak u Zadru održali su izvještajni godišnji sabor, obilježivši 64 godine od osnutka "nezavisne države Hrvatske".

Na skupu su bile istaknute fotografije prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i generala Ante Gotovine.

Predsjednik zadarskog ogranka "Hrvatskog domobrana" Željko Stipić je rekao da grad Zadar financira ovu udrugu s 10 tisuća kuna, a Zadarska županija s 21 tisuću kuna. Stipić se zahvalio predsjedniku zadarskog Gradskog vijeća Davoru Arasu za podršku koju je dao Udruzi u prosincu 2004. godina, a nakon čega je izbačen iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je današnji skup protekao bez isticanja ustaških obilježja, Stipić nije mogao da ih ne spomene. Ona, kako je rekao, nisu smetala ni srpskim policajcima na granici za nedavna posjeta Udruge Kupresu.

Zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđu Stipić je optužio da je lagao kad je rekao da nije dozvolio misu za Antu Pavelića krajem prošle godine. Tvrdi da je Prenđa pred tri osobe koje su članovi Udruge dozvolio misu koja je služena u Zadru.

Na godišnjem saboru su najavljene nove mise za Antu Pavelića, Juru Francetića i Milu Budaka, koje bi uskoro trebale biti služene u Zadru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara