Don Sbutegi odgođeno ročište do 25. veljače

SUD ZA prekršaje u Kotoru odgodio je do 25. veljače ročište don Branku Zbutegi, župniku Kotorske biskupije, koji prosvjeduje zbog uzurpacije privatnog i crkvenog vlasništva i izgradnje deponija otpada na Lovanji.

Don Sbutega je pozvao mještane Kavča i Gradiošnice da se i danas ponovo okupe na svojem privatnom posjedu i spriječe prolaz građevinskim strojevima. On je rekao da se prekršajnim postupkom koji se protiv njega provodi u Kotoru, ne sudi njemu, već pravnom poretku Crne Gore.

Sbutega drži kako se odgađanjem ročišta daje "vrijeme onima koji čine kriminalne postupke kroz institucije izvršne vlasti, a na štetu crnogorskog zakonodavstva i sudstva". "Postupak je odgođen, jer nisam prihvatio tužbu crnogorskog ministarstva unutarnjih poslova (MUP), da sam počinio bilo kakav prekršaj", kazao je Sbutega Radiju Antena M.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je izjavio u Kotoru kako "od izgradnje sanitarnog deponija na Lovanji, koju financira Svjetska banka, zavisi ukupni kredibilitet Crne Gore kod te institucije".

"Nadam se da će se naći način da za rješavanje problema. Nužno je da se u svemu zaštite oni koji imaju pretenziju da kao bivši vlasnici, ostvare i zaštite svoja prava, u postupku koji su sami pokrenuli kod suda, poštujući opći interes", kazao je Vujanović.

Crnogorsko ministarstvo ekologije drži kako bi svaka daljnja odgoda radova na izgradnji privremenog sanitarnog deponija Lovanja moglo imati negativan utjecaj na zdravlje ljudi i životnu sredinu na tom području. U priopćenju tog ministarstva se navodi da su za izgradnju tog deponija ispunjeni svi uvjeti predviđeni zakonom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara