DORH češlja po Imunološkom zavodu, Sladoljeva na poziv ravnateljice dočekala policija

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

PO IMUNOLOŠKOM zavodu u Zagrebu počelo je češljati i Državno odvjetništvo koje je podnijelo zahtjev za kriminalističkom obradom svih podataka o poslovanju Zavoda. Povod svemu je bio intervju kojeg je član Nadzornog odbora Srećko Sladoljev dao Business.hr-u, a nakon kojeg je dobio otkaz uz obrazloženje da je otkrio poslovnu tajnu o suradnji Imunološkog zavoda i tvrtke Novartis.

Jutros je u Zavodu posla imala i policija koju je ravnateljica Tatjana Sindik Milošević pozvala kad je Sladoljev stigao na svoje radno mjesto kako bi pokupio svoje stvari. Njen poziv policiji da udalji Sladoljeva iz zgrade je izazvao šok i nevjericu u Samostalnom sindikatu zdravstva i socijalne skrbi, čija je predsjednica Spomenka Avberšek poručila da bi zbog ovog poteza Sindik Milošević trebala biti ta koja će biti smijenjena.

Podsjetimo, Imunološki zavod u Zagrebu dogovorio je kupnju 4,5 milijuna doza cjepiva protiv svinjske gripe od švicarske tvrtke Novartis, što će Hrvatsku koštati 330 milijuna kuna. No, Zavod je također potpisao ugovor kojim se obvezuje na prihvaćanje rizika od nedjelotvornosti i nuspojava, što zapravo znači da je Ministarstvo zdravstva odobrilo kupnju cjepiva koje uopće ne mora djelovati. Prema medijskim napisima, cjepivo nije provjereno, a ni registrirano.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara