DORH podigao optužnice protiv dvojice muškaraca za odvojene fizičke napade

DORH podigao optužnice protiv dvojice muškaraca za odvojene fizičke napade
Foto: FaH

SPLITSKO Općinsko državno odvjetništvo optužilo je dvojicu 37-godišnjaka koji su u odvojenim slučajevima napali vozača gradskog autobusa i pravosudnog policajca u zatvoru na Bilicama, objavljeno je na stranicama Državnog odvjetništva (DORH).

Nije imao autobusnu kartu pa prebio vozača

Prvi je 37-godišnjak optužen zbog nanošenja osobito teške tjelesne ozljede, a kazneno je djelo počinio 24. svibnja ove godine oko 22 sata na splitskom autobusnom kolodvoru gdje je ušao u autobus i verbalno se sukobio s vozačem autobusa (63). Povod svađi je bilo to što 37-godišnjak nije imao autobusnu kartu. Sada već optuženi muškarac je prvo udario nogom u vrata koja dijele vozačevo mjesto od prostora za putnike koja su potom udarila vozača u glavu, a onda ga je uhvatio jednom rukom za potiljak te ga šakom druge ruke udario po glavi.

Vozač je, navodi se u optužnici, potom pao na pod gdje ga je 37-godišnjak nastavio udarati nogama, a potom ga izvukao iz autobusa na asfalt i odvukao ispred autobusa gdje ga je nastavio udarati. Tom prilikom je vozač zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma lijeve sljepoočne kosti i kontuzije mozga.

Napao zatvorskog čuvara: "Slomit ću ti kičmu"

U drugom slučaju je optužnica podignuta također protiv 37-godišnjaka koji je napao pravosudnog policajca 23. travnja ove godine u 11:35 sati u splitskom zatvoru. U optužnici se navodi da je 37-godišnjak prilikom vraćanja iz šetnje ničim izazvan pravosudnom policajcu koji je znao za nasilnu narav okrivljenika agresivno rekao da će mu slomiti kralježnicu i da će ga ubiti te ga nazvao smećem.

Kad su dvojica pravosudnih policajaca radi smirivanja uveli 37-godišnjaka u obližnju sobu u koju je ušao i poslije napadnuti pravosudni policajac, okrivljenik se zaletio prema njemu i otvorenim ga dlanom udario u glavu iznad lijeve sljepoočnice, potom ga rukama odgurnuo prema zidu sobe agresivno mu ponavljajući da će mu slomiti kralježnicu i ubiti ga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara