Doselio iz Sirije i pokrenuo jedan od najuspješnijih poslova u Hrvatskoj

Doselio iz Sirije i pokrenuo jedan od najuspješnijih poslova u Hrvatskoj
Foto: Index

PRED vama je i treća epizode Indexove serije razgovora s hrvatskim poduzetnicima koji su krenuli od nule i stvorili uspješne tvrtke, a i ovog tjedna ugostili smo dvoje uspješnih sugovornika koji su s nama podijelili svoje priče. 

Martina Bračić prije 13 godina pokrenula je TORTE i to, a sve je započelo proizvodnjom njihove najpoznatije torte od sira još davne 2005. godine. Sve se poslije toga događalo spontano, prve dostave, prva prodajna mjesta, prvi kafić, prvi novinski članak. Danas se samo u Zagrebu nalaze na pet lokacija, a možete ih pronaći i u Sarajevu. 

Radwan Joukhadar naš je drugi sugovornik, a njegova priča započela je još 1990. kada je osnovan Medical Intertrade. Dvije godine kasnije otvaraju i prvu ljekarnu, a broj ljekarni tijekom godina samo je rastao. Tvornica lijekova, dodataka prehrani i kozmetike Yasenka otvorena je u Vukovaru 29. prosinca 2014. godine. Na 6000 četvornih metara smještena su tri najsuvremenije opremljena odjela, a to je tek dio priče o njegovom putu prema uspjehu. 

Ideja razgovora je približiti javnosti kroz što poduzetnici u Hrvatskoj prolaze jer voditi vlastiti posao i biti sam svoj šef mnogima se čini kao ispunjenje snova, ali i nešto u što se iz straha od neuspjeha vjerojatno nikada neće upustiti. 

No mnogi su, iako svjesni mnogobrojnih prepreka i poteškoća, ipak uspješno započeli vlastiti biznis i opstali.

Koliko je teško bilo, što bi svatko s poslovnom idejom trebao znati, kako se nositi s neuspjehom, koje su najveće greške i što su naučili, ali i kako uspijevaju uskladiti poslovni i privatni život - sve su to teme o kojima smo u opuštenom razgovoru popričali s našim gostima, da bi njihova iskustva na neki način pomogla onima koji se u poduzetničke vode tek namjeravaju otisnuti.

Sadržaj donosimo u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara