Dovršeno uređenje zgrade riječkog centra HRT-a

RAVNATELJ Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić s vodstvom Hrvatskog radija Radio Rijeke i riječkog TV Centra održao je danas u Rijeci konferenciju za novinare u povodu dovršetka uređenja zgrade riječkog Centra HRTa, u koji je uloženo više od dva milijuna kuna.

Osim uređenja zgrade, digitalizira se veza riječkog HRT-a sa zagrebačkim središtem, što bi trebalo biti gotovo do kraja godine, rečeno je na konferenciji za novinare.

Zato će biti potrebno manje djelatnika HRT-a, ali veća odgovornost urednika i novinara, rekao je Galić, dodavši da će do kraja godine biti poznato koliko će radnika biti tehnološki višak. Također je rekao da će dio honorarnih suradnika biti primljen u radni odnos na određeno vrijeme, a ostalima će se prava mirovinskog i zdravstvenog osiguranja regulirati na osnovi članstva u strukovnim udrugama. Tako će se znatno smanjiti broj dosadašnjih vanjskih suradnika HRT-a, rekao je Galić.

Glavni urednik riječkog Radija Vladimir Rončević rekao je da je u cijelosti obnovljeno pročelje zgrade riječkog Centra HRT-a, koja se smatra spomenikom kulture, da je popravljen krov i sustav odvodnje oborinskih voda te obnovljena unutrašnjost zgrade.

Ravnateljica Hrvatskog radija Ivanka Lučev podsjetila je na ulogu riječkog Radija u sustavu Hrvatskog radija, istaknuvši kako je to najslušanija i najdohodovnija radijska postaja u sustavu.

Na konferenciji na novinstvo sudjelovali su i direktor Programa Hrvatskog radija Duško Radić i urednik riječkog Centra HRT-a Jaroslav Kovačević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara