Doživotni zatvor Crnogorcima zbog ubojstva šefa Paklenih anđela

Dva Crnogorca, koji su unajmili plaćenog ubojicu za ubojstvo šefa njemačke bande Pakleni anđeli (Hells Angels), u petak su osuđeni na doživotni zatvor, više od godinu dana otkad je mirni grad Karlsruhe bio svjedokom dotad neviđenog sprovoda.

Ogranci bande motorista iz svih dijelova Europe okupile su se u tom gradu, inače sjedištu njemačkog vrhovnog suda, na bučnim karminama za Miku (42), hvalisavog šefa Paklenih anđela.

Sud u obrazloženju presude crnogorskim naručiteljima ubojstva navodi kako je Miko izrešetan dok je sjedio u gradskom kafiću u siječnju 2004. godine. Razlog za naručeno ubojstvo je, prema presudi, bila svađa između Crnogoraca i pripadnika Anđela oko duga od 5.000 eura i prodaje prositutke.

Pakleni anđeli na svojoj web stranici ističu kako vole pustolovine i velike motore, no njemačka policija tvrdi da kontroliraju prostituciju u brojnim njemačkim gradovima.

Uhićeni Crnogorci, u dobi od 24 i 30 godina, neće moći zatražiti prijevremeno puštanje na slobodu, čak ni nakon isteka uobičajenih 15 godina zatvora, objavio je sud u Karlsruheu.

Plaćeni ubojica pobjegao je doma u Crnu Goru i tek treba biti izručen Njemačkoj.

(Hina) xbcav ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara