Doživotni zatvor za Amerikanku koja je ubila pa pospremila dvije kćeri u zamrzivač

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

RENEE BOWMAN iz Marylanda je osuđena na doživotni zatvor zbog zlostavljanja i ubojstva svoje dvije kćerke koja je potom spremila u zamrzivač.

Na suđenju ubojica nije pokazala nikakve emocije, čak i kada se ispričala zbog zločina. "Žao mi je zbog zlostavljanja djevojčica", kazala je Bowman na sudu. Sudac Michael J. Algeo je kazao da je ona na suđenje došla kao draga osoba. "Mogu samo zaključiti da je Renee Bowman koju vidim ispred sebe druga Renee Bowman od one koja je živjela u toj kući u Lusbyju", rekao je sudac Algeo.

Za posvajanje mrtvih djevojčica dobila 150 tisuća dolara

Tijela Minnet i Jasmine Bowman pronađena su zaključana u zamrzivaču u rujnu 2008. godine. Policija je pretražila kuću nakon što je treća sestra pobjegla te je pronađena kako luta susjedstvom. Istražitelji su ustanovili da je Bowman djecu ubila mjesecima ranije, dok su još živjeli u kući u Rockvilleu te je kod selidbe sa sobom ponijela zamrzivač.

I nakon što su djeca umrla, ona je nastavila primati pomoć za roditelje koji su posvojili djecu sa posebnim potrebama, a od usvajanja je dobila oko 150 tisuća dolara pomoći. Sudac joj je u ponedjeljak odredio dvije doživotne kazne za ubojstva i još joj je dodao 75 godina zatvora zbog zlostavljanja. Obrana Bowmanove je tijekom cijelog suđenja tvrdila da ona nije ubila djevojčice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara