Dragan Primorac imenovan predsjednikom odbora Akademije za forenzičke znanosti SAD-a

Dragan Primorac imenovan predsjednikom odbora Akademije za forenzičke znanosti SAD-a

Foto: FAH

DRAGAN PRIMORAC imenovan je predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti (AASF), objavio je John Gerns, predsjednik AAFS-a u svom završnom obraćanju na godišnjoj Skupštini te organizacije koja se održala od od 22. do 27. veljače u Las Vegasu, u američkoj saveznoj državi Nevadi.

Na godišnjoj skupštini Američke akademije za forenzičke znanosti okupilo se više od 5.000 članova koji su tijekom šest radnih dana, održali više od 1 000 izlaganja. Uz uvodnu riječ dosadašnjeg predsjednika AAFS-a,  dr. Victora Weedena sa Sveučilišta George Washington, tijekom otvaranja skupa o važnosti forenzičkih znanosti u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma govorila je i zamjenica državnog odvjetnika SAD-a i predsjednica Nacionalnog vijeća za forenzičke znanosti Ministarstva pravosuđa SAD-a Sally Quillian Yates.

Nakon izlaganja zamjenica državnog odvjetnika Yates se susrela s dr. Primorcem s kojim je razgovarala o područjima moguće suradnje, priopćeno je iz Ureda dr. Primorca. Ovim imenovanjem Primorac je, naime, preuzeo odgovornost predstavljanja AAFS na međunarodnom planu, koordinaciju rada članstva sa svih kontinenata te promociju načela i kriterija izvrsnosti AAFS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AASF broji preko 7.000 članova

Američka Akademija za forenzičke znanosti najprestižnija je svjetska organizacija iz područja forenzičkih znanosti sa sjedištem u američkom Colorado Springsu i ima više od 7.000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, te Kanade i iz 68 pridruženih država svijeta.

U njenom radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, Ministarstva pravosuđa, Državnog odvjetništva, djelatnici Federal Bureau of Investigation (FBI) i The Drug Enforcement Administration (DEA), suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s američkih znanstvenih institucija i sveučilišta.

AAFS svoj rad objedinjuje kroz 11 zasebnih sekcija koje obuhvaćaju područja kriminalistike, nacionalne sigurnosti, pravosuđa, medicinskih i tehničkih znanosti, te niza subspecijalističkih područja. Službeni časopis AAFS-a je vodeći svjetski forenzički časopis Journal of Forensic Science, a godišnji sukupovi se tradicinalno održavaju koncem veljače. Od prošle godine AAFS ima potpisan ugovor o suradnji s International Society of Applied Biological Sciences (ISABS), čiji je predsjednik dr. Primorac
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara