Dragovan: Frakcija SDP-a u B. Gredi ne postoji, osnivač davno isključen iz SDP-a

Frakcija SDPa u Babinoj Gredi ne postoji, i u SDPu je ne možemo tako tretirati, jer je njezin osnivač Zdravko Grljušić još u rujnu prošle godine isključen iz stranke, izjavio je danas Hini tajnik SDPa Igor Dragovan.

To je ključni argument zbog čega u SDP-u ne priznaju postojanje frakcije u Babinoj Gredi, mada Statut stranke dopušta osnivanje frakcija, odnosno programsko-političkih struja.

Ključni politički razlog, zbog čega se Grljušić razišao sa stavovima SDP-a, jest taj što je Grljušić u Babinoj Gredi

priželjkivao veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a, ističe Dragovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da je SDP u Babinoj Gredi najjača stranka, da nema potrebe koalirati s HDZ-om, te da je Grljušić išao u krivom smjeru i izgubio povjerenje stranke.

Tajnik SDP-a potvrdio je da je u stranku prošlog tjedna stigla obavijest da će se u Babinoj Gredi osnovati frakcija SDP-a, s dnevnim redom: izbor predsjednika, potpredsjednika, tajnika i nadzornog odbora.

"Rado bi vidio program te struje", rekao je Dragovan. Osnivanje je bilo najavljeno za utorak, međutim, u središnjicu stranke naknadno nije stigao nikakav izvještaj, ili zapisnik s osnivačkog sastanka, navodne frakcije, koja tajniku SDP-a nije dostavila službeni trag da je i osnovana .

Dragovan je demantirao napise u dnevnim novinama, po kojima je preko posrednika Grljušiću nudio posao u državnoj službi samo da s prljavštinama u lokalnom SDP-u ne izlazi u javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara