VIDEO Drama tijekom deložacije u Novigradu: Vlasnica se pokušala baciti s krova, građanima pozlilo

VIDEO Drama tijekom deložacije u Novigradu: Vlasnica se pokušala baciti s krova, građanima pozlilo

Foto: Živi zid/Facebook

BROJNI građani, pripadnici Živog zida i novinari jutros su se okupili u azilu za pse na posjedu Vide Pfeuffer u Stradi Kontesi u Novigradu. Stigla je i policija. Nedugo potom pristigla je i specijalna policija. U Novigradu je vladalo pravo opsadno stanje, a deložacija je na kraju odgođena, javlja iPress.U Novigradu su, uz dva kombija policije, bila i dva vozila Specijalne policije. Stigla su i dvoja vozila Hitne pomoći, pozlilo je gospođi Pfeuffer a kolabiralo je i nekoliko okupljenih građana zatvorenih na imanju. Stigla je i sutkinja Općinskog suda u Bujama Margareta Vivoda koja je nadležna za provođenje deložacije.

Vlasnica se htjela baciti s krova

Vlasnica azila Vida Pfeuffer u posljednji je trenutak spriječena u pokušaju da si oduzme život. Naime, popela se na krov katnice u namjeri da se baci, no pripadnici Specijalne policije su je spriječili.

Priča o azilu Vide Pfeuffer dugačka je 20-tak godina a nekoliko posljednjih pokušavaju je deložirati, najprije Grad Novigrad, a potom i Zagrebačka banka.


Prema posljednjim infromacijama njenog odvjetnika Pfeuffer je ispunila i sve zakonske preduvjete da može imati pse na svom posjedu od 6500 metara četvornih. Registrirala je uzgajivačnicu jer je, svojevremeno, Grad Novigrad svojom Odlukom pokušavao ograničiti broj životinja na najviše tri koje se mogu imati u kućanstvu osim ako je posjednik registrirani uzgajatelj pasa, lovac ili ima registrirani azil za životinje.

No, osim Grada u priču se uplela i Zagrebačka banka koja je dobila spor protiv Vide Pfeuffer. Posljednji neuspjeli pokušaj deložacije dogodio se prošle godine kada je banka odustala.Zagrebačka banka: Kredit se prestao vraćati prije 22 godine, banka je vlasnik nekretnine

"Spomenuti slučaj nastao je zbog kredita koji se prestao vraćati prije 22 godine, a banka je vlasnik nekretnine već četiri godine. Shvaćamo težinu situacije u kojoj se gospođa Pfeuffer nalazi. Upravo zato je Zagrebačka banka u više navrata i na više načina pokušala s njom postići dogovor oko podmirenja duga kojeg gospođa Pfeuffer nikada nije ispunila. U međuvremenu banka je, kao vlasnik nekretnine, zaprimila više komunalnih i inspekcijskih rješenja zbog zapuštenosti nekretnine te neadekvatnog smještaja čak 68 pasa. Unatoč stalnim prigovorima susjeda i gradskih vlasti, gospođa Pfeuffer niti u jednom trenutku nije pokazala interes za postizanjem dogovora oko adekvatne skrbi nad životinjama. Naglašavamo da je postupak zakonskog iseljenja zaista krajnja mjera, ali Banka je dužna poštovati odluke suda i poslovati po zakonima Republike Hrvatske, štititi svoje štediše i klijente te upravljati imovinom.

Zakonsko iseljenje provodi se i u ovom slučaju isključivo na temelju odluke suda, nakon što su iscrpljene sve druge mogućnosti i više od 20 godina od početka procesa. Banka će isto tako organizirati i snositi troškove privremenog adekvatnog smještaja pasa i mačaka u registriranim prihvatilištima, troškove njihove hrane i pružanja adekvatne veterinarske skrbi u dogovoru s lokalnom zajednicom i nadležnim veterinarskim stanicama", tvrde u banci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara