Drama u Veloj Luci: Zbog strašnog nevremena trajekt potopio brodicu

Drama u Veloj Luci: Zbog strašnog nevremena trajekt potopio brodicu

Foto: Index

DANAS je u Veloj Luci došlo do nesreće na moru, nakon što je Jadrolinijin trajekt uslijed zanošenja po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima udario u lučko signalno svjetlo. Zbog velikog vala koji je nastao kao posljedica manevra, potopljena je i manja brodica na vezu u velolučkoj gradskoj luci.

Usto, i sam trajekt je minimalno oštećen na oplati, a bit će nužan i popravak lučkog svijetla. 

Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su danas resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o navedenoj pomorskoj nezgodi, koja se dogodila sinoć u 21.30 sati na poziciji trajektnog pristaništa u gradskoj luci, Vela Luka.

Ružno vrijeme uzrok nezgode

Jadrolinijinim trajektom koji prometuje na liniji Split - Vela Luka - Ubli u trenutku nezgode zapovijedao je I.A., hrvatski državljanin.

Policija je utvrdila kako je u trenutku nezgode na moru vladala dobra vidljivost uz jake udare istočnoga vjetra, koji su najvjerojatnije uzrokovali gubitak nadzora nad brodom.

Potopljena brodica je dužine 5 metara, hrvatske zastave, u vlasništvu D.P., hrvatskog državljanina, a u trenutku nezgode boravila je bez posade na obližnjem vezu.

Na poziciji nezgode nije primijećeno onečišćenje mora, navode iz Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara