Dramatičan govor u Bruxellesu: Manipulirate Hrvatima kako bi ušli u još jedan propali projekt

Screenshot: Youtube

NIGEL FARAGE, dopredsjednik bloka Europskog parlamenta "Europa slobode i demokracije" i čelnik Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva u srijedu je u Europskom parlamentu održao oštar govor o kampanji koja se vodi u Hrvatskoj za ulazak u Europsku uniju.

Karizmatični europarlamentarac istaknuo je kako je u Hrvatskoj u tijeku napadna kampanja za ulazak u Europsku uniju te da se u tiskanim medijima ne može naći ni jedan članak koji govori o tome zašto Hrvatska ne bi trebala pristupiti Uniji.  

Je li postojala odgovarajuća nacionalna debata po pitanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju, vodi li se poštena kampanja na tu temu, pita se Farage.

"Shvatio sam da EU čini sve što može kako bi potkupila političku klasu u Hrvatskoj. I to im dobro ide", odgovara.

"Hrvatskoj je EU do sada dala 320 milijuna eura, nazivajući to pretpristupnom pomoći. EU je potrošila milijun eura na razmetljivu kampanju u kojoj se objašnjava Hrvatskoj da im je EU jedina nada. Pametno, Hrvatima su dali i visokoplaćene poslove u Europskom parlamentu i komisiji samo da im pokažu kako će im dobro biti, kako će dobro vladajućoj klasi biti ako im se pridruže", upozorava Farage.

Stari komunisti, nastavlja europarlamentarac, još u Hrvatskoj drže sve pozicije moći i "postat će osobno jako imućni ako se Hrvatska pridruži Uniji".

Što je još važnije, ocjenjuje Farage, nema slobodnih medija u Hrvatskoj, nema nacionalne debate o ulasku u EU te je čak ponuđeno 10.000 kuna nagrade onome koji pronađe članak u hrvatskom tisku o tome kako bi bilo loše pristupiti Europskoj uniji.

Cijela je kampanja korumpirana, nastavlja Farage dodavši: "Vidjeli smo to već od EU, ali mislim da je u slučaju Hrvatske još i gore od onoga što sam do sada vidio".

"Ova je zemlja tisuću godina htjela nezavisnost, i 20 godina je ima. Izašli su iz propalog političkog eksperimenta - Jugoslavije. I ako glasaju o pridruženju Europskoj uniji, glasaju o pridruženju novoj Jugoslaviji, propalom političkom eksperimentu koji će implodirati", zaključuje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara