Dražen Keleminec predstavio izborni program Hrvatskih pravaša na HTV-u

STRANKA Hrvatski pravaši zalaže se za niz socijalnih i političkih reformi, kao i odgađanje ulaska u Europsku uniju, rekao je večeras Dražen Keleminec predstavljajući izborni program te stranke na HTV-u.

Hrvatski pravaši smatraju da predstojeći parlamentarni izbori nisu pošteni ni demokratski, jer su, kako kažu, velike stranke među sobom podijelile novac koji je trebao pripasti svim strankama.

Hrvatski pravaši se zauzimaju za vraćanje radničkih prava, rješavanje problema nezaposlenosti, osnivanje ministarstva za mlade, te veća ulaganja u hrvatski turizam.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zalažu se i za povećanje minimalnih mirovina i vraćanje umirovljeničkog duga, poništenje pretvorbe, smanjenje broja zastupnika u Hrvatskom saboru. Predlažu i osnivanje drugog saborskog doma namijenjenog iseljenicima. Zastupnici u Saboru trebali bi imati manje plaće i privilegije, kazao je Keleminec.

Dodao je da Hrvatski pravaši žele izmjenu zakona o Haškom sudu, vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima, ukidanje poreza na dječje potrepštine, povećanje porodiljske naknade, te uvođenje poreza u tri kategorije.

Protive se prodaji javnih poduzeća, uvozu hrane i drugih proizvoda, žele unaprijediti hrvatsko selo i smanjiti javni dug, te osnovati nove banke u isključivo hrvatskom vlasništvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara