Draženu Golemoviću određen pritvor zbog planiranog bijega u BiH

Draženu Golemoviću određen pritvor zbog planiranog bijega u BiH

Tekst: Z.J.
Foto: Barkun

GRAĐEVINSKI poduzetnik Dražen Golemović zbog opasnosti od bijega, ponovno mora biti uhićen i vraćen u pritvor riječkoga zatvora iz kojeg je pušten prije samo 20 dana. Tu je odluku donijelo izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Rijeci.

Prije oslobađanja, Golemović je u pritvoru proveo četiri mjeseca. Odluka o pritvoru se temeljila na opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće riječkoga suda je današnju odluku o vraćanju Golemovića u pritvor zbog opasnosti od bijega donijelo nakon što je na sjednici zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina priložila indicije da Golemović priprema bijeg u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon donesene odluke u ponovnom pritvaranju, policiji je izdan nalog da pronađe i privede Golemovića, a ukoliko on ne bude pronađen, za njim će biti raspisana tjeralica.

USKOK je prije tri tjedna, nakon četveromjesečne istrage, podignuo optužnicu u slučaju Ipsilon u kojoj je zatražio da se Golemoviću produlji pritvor, zbog opasnosti od ponavljanja djela. Prema USKOK-ovim navodima, Golemović poznaje velik broj službenih osoba te stoga postoji mogućnost ponavljanja kaznenog djela poticanja na zloporabe položaja i ovlasti te davanja mita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara