drniš: otvorena tržnica, obnovu koje je financirao usaid

U središtu Drniša danas je svečano otvorena obnovljena gradska tržnica u obnovu koje je uloženo 330 tisuća dolara, a financirala ju je američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

U nazočnosti brojnih Drnišana, gradskih i županijskih predstavnika tržnicu je Drnišanima na uporabu predao William Jeffers, direktor USAID-a za Hrvatsku. On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom između Drniša i USAID koja je temeljena na zajedničkom Memorandumu o razumijevanju, zahvaljujući kojem su Amerikanci do sada na drniško područje u obnovu infrastrukturnih objekata uložili 1,750.000 dolara.

W. Jeffers danas je otvorio košarkaško i rukometno igralište izgrađeno u športskom centru Podvornici u Drnišu te školsko igralište u zaseoku Živkovićima u Radoniću.

Amerikanci su financirali i obnovu crpne stanice u Kanjanima za vodovod Miočić - Biočić te dalekovoda od Žitnića do Sedramića koja su područja također danas obišli.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeffers je istaknuo kako je američka vlada preko svoje razvojne agencije od 1992. u Hrvatskoj u razne projekte obnove, povratka prognanih, izgradnje demokratskih institucija i razminiranje uložila više od 280 milijuna dolara.

Ulaganjem u Drniš te u druga područja u Hrvatskoj Amerikanci dijelom vraćaju ono što je više od dva i pol milijuna ljudi podrijetlom iz Hrvatske uložilo u razvoj Amerike, istaknuo je Jeffers. Dodao je da je prijateljstvo Drniša i USAID-a ujedno potvrda u praksi prijateljstva Hrvatske i SAD-a. Drnišanima je najavio i daljnju potporu, posebice u razvoju poduzetništva.

(Hina) avuk vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara