drnišani slave sv. roka - zaštitnika grada

Drnišani danas slave zaštitnika grada Svetoga Roka, a svetkovinu je jutros tradicionalno najavila budnica na gradskim ulicama.

Izaslanstvo grada na čelu s gradonačelnikom Antom Dželalijom položilo je vijence kod spomen-križa poginulim braniteljima uz župnu crkvu Gospe od Ružarija.

U maloj gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su, osim vijećnika i članova Gradskog poglavarstva, bili i šibensko-kninski župan Duje Stančić te mnogobrojni gosti iz susjednih općina i Varaždina.

U prigodnom govoru gradonačelnik je istaknuo kako sljedeće godine trebaju ostvariti dva strateška cilja - završiti obnovu u ratu uništenog stambenog fonda, gospodarstva i infrastrukture, te vratiti Drnišu ulogu središta tog dijela Dalmatinske zagore.

Najavio je drugu fazu izgradnje dječjeg vrtića i obnovu još tri ruševne zgrade u samome gradskom središtu, među kojima je zgrada drniškoga đačkog doma.

Gradonačelnik je posebice upozorio da se i dalje smanjuje broj stanovnika, što mogu zaustaviti jedino nova radna mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprihvatljivim je ocijenio što se stečaj "Salonacoopa" odugovlači, zbog čega se odgađa najperspektivniji drniški projekt - izgradnja suvremene pršutane koja bi čuveni drniški proizvod plasirala na domaće i svjetsko tržište.

Istaknuo je kako je potrebno žurno modernizirati cestu Drniš - Šibenik, posebice urediti Konjevratsku dragu i dionicu na Moseću, te izraditi projektnu dokumentaciju za drnišku obilaznicu.

Već je ove godine najavljeno uređenje županijske ceste do Nacionalnog parka Krke, dionice od Drniša do Širitovaca, a sljedeće godine i do Roškog slapa.

Središnje misno slavlje u povodu blagdana Sv. Roka s tradicionalnom procesijom gradskim ulicama predvodio je novi drniški župnik fra Mate Gverić.

Proslava Dana grada završava zabavnim programom koji na drniškoj Poljani počinje u 21 sat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara